Svartehavskysten
tirsdag, november 24, 2009 at 14:16
KapptilKapp in Constanta, Romania, Svartehavet, Syden

Vi har sykla fra kulda, gjennom 23 August og 2 Mai og møtt våren. Ved Svartehavskysten måtte vi kaste jakka og overtrekksbuksa for her er det 15 grader og sol. Både Mangalia og Constanta på den rumenske delen av kysten syklet vi bare kjapt gjennom, for vi hadde Varna og Bulgaria i sikte. Likevel ble det tid til å nyte noen siste øyeblikk i Romania, et land vi likte veldig godt selv om det bare ble noen få dager der. Andre syklister har anbefalt landet før og vi slenger oss på. Neste gang skal vi hvert fall sjekke ut fjellene lenger inn i landet, det er helt sikker.

Siste lunch i Romania, et par hundre meter fra grensa til BulgariaDenne karen var ogsaa lysten paa en matbit

For å komme ut av Romania var det ei dame som måtte titte på passa våre. På den bulgarske siden var det kun en fyr i bomstasjonen som vinket oss avgårde. Det virket imidlertid ikke som løshundene i området hadde fått med seg EU-inntoget. En bande mer aggressiv enn de vi er vant med fulgte oss over til Bulgaria. Sjefen var nære ved å bite seg fast i Ortlieb-veska, men etter et par viftende spark gav beistet seg og tuslet hjem igjen, åpenbart fornøyd med egen innsats. Bulgaria skuffet uansett ikke og vi fant en flott teltplass på noen kalksteinklipper med utsikt utover havet. Der ble det både egg og spagetti til kvelds mens vi ladet batteriene til den siste korte etappen ned til Varna i den røde solnedgangen.

I Bulgaria var det "max chillax"T-skjortevaer!

Svartehavet- ikke saa ulikt Middelhavet!

Kvelds til solnedgang...

...og frokost i soloppgang

Article originally appeared on Kapp til Kapp - Sykkelekspedisjon på langs over verden, fra Nordkapp til Kapp Agulhas (http://kapptilkapp.no/).
See website for complete article licensing information.