« Viddeliv | Main | Sjølveste julaften »

Romjula på muslimsk

Mens noen synger om kjepper i romjula sykler vi videre på tyrkerplatået. Første juledag var like fin som julaften, både i vær og omgivelser. Frokost til denne fine dagen hadde vi imidlertid ikke planlagt, så vi bøtta nedpå litt kjeks i fjøset før vi trilla ned fra fjellsiden og fortsatte på E90'n langs saltsjøen.

Da det ble mørkt søkte vi opp i en liten landsby 3 km fra veien. Det var et merkelig sted vi traff på. Selv om det var vanskelig å se noe i mørket virket det som landsbyen hadde flere ruiner enn hus, og de som fortsatt stod så ikke ut som de skulle gjøre det lenge. Vi traff kun på en person, Ulzgür, men han var til gjengjeld en hyggelig fyr. Det tok en stund å forklare hva vi hold på med og hvorfor vi hadde forvillet oss opp i landsbyen hans. Sønnen Ramazan på ti år fungerte som tolk og kunne etter hvert oversette til oss at vi kunne sove i kunsgjødsellageret rett ved huset deres. Perfekt tenkte vi.

Det var god plass i lageret og vi fant oss straks til rette. Vi fikk klare instruksjoner om å holde gjerdeporten lukket med sykkellåsen. "Risk" virket som omtrent det eneste engelske ordet han kunne. Vi lærte utover natta at det nok var løshunder han refererte til for de var voldsomt gira på å komme inn på besøk, og det la  de ikke skjul på. Da alt var på plass ble vi invitert inn på popcorn og te. Innsiden av leirehuset stod i klar kontrast til utsiden. For mens det så bomba og fattigslig ut rundt i landsbyen hadde de det svært koselig inne. Ramazan satt på PC'en og kjørte ned folk på PC-spillet GTA-Türk, bestefar Mustafa satt i godkroken sin, Miriam serverte te og popcorn mens Ulzgür og eldstesønn Muhammed satt foran TVen. Vi følte oss straks som hjemme i stua og slang i oss flere glass te og utallige never popcorn før vi gjespende måtte kapitulere og tusle tilbake til soveplassen vår. Dagen etter satte vi avgårde mot Aksaray.

Da Jørn satte seg på huk fulgte resten etter.

Miriam, Ulzgür, Jørn, Ramazan, Øyvind, Mohammed, Mustafa og Andreas.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (5)

For en syyk, syyk tur dere har forvilla dere ut på!
Postkortene som ramler inn pryder min tavle og er en fryd for øyet!
Godt nyttår gudan!

12.28.2009 | Unregistered CommenterSaanre

Ser helt fabelaktig ut, godt nyttår og god tur videre!

12.30.2009 | Unregistered CommenterErik

god tur inn i det nye året!
lykke til!

hilsen fra SPb

12.31.2009 | Unregistered Commenterfranek

God Jul og Godt nyttår!!!

Har fulgt med på bloggen deres en god stund nå og det ser veldig artig ut:)

Har vært innom bloggen flere ganger om dagen i jula i håp om å få se noen oppdateringer, lykke til på turen videre og jeg krysser fingra for flere oppdateringer de nærmeste dagene ;)

01.1.2010 | Unregistered CommenterHenning

Jeg fikk nyss om både besøket og loggen av min ambassadesekretetær Eirk. Nå har jeg fått meg med juleifeiringen deres med pop corn og te, - ja man må helst være glad i te i dette landet.
Jeg ønsker lykke til med resten av ferden.

Med hilsen,
Cecilie Landsverk,
Ambassadør, Ankara

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>