« Turens første videoblogg | Main | Avreisedagen! »

Nordkapptunnelen og Kåfjord

En trøtt gjeng i teltet. Øyvind, Jørn og Andreas.

Vi sov ut og dro ikke avgårde før kl 12. Vi fortsatte mot Honningsvåg og spiste et brød før vi syklet videre på ukjente veier retning Lakselv.

Det var spennende å sykle gjennom Honningsvågtunnelsen på 4,4 km, men det ble fort overgått da vi like etterpå støttet på monsteret av tunneler: Nordkapptunnelen, med en lengde på 6870 meter og dybde på 212 meter under havet. Tunnelen var satt sammen av en nedfart på 3,5 km og en motbakke vi aldri har sett maken til. 10% stigning i 3,5 km. Med fare for kullosforgiftning måket vi på. Det tok en time med hodepine og svette, men det første draget av frisk luft på andre siden smakte som noe Bagatelle kunne servert.

Sykler er gratis!

På vei inn i Nordkapptunnelen.

Andreas og Jørn i eksosørska.

Bratt nok.

Vi syklet videre til Kåfjord, som består av to hytter og en rev, og campet for natta. Pasta di Napoli og vaskenudler i dag og. Frokost hadde vi ikke tenkt på, men Eat Natural reddet dagen igjen.

Teltplassen ved Kåfjord.

Dagens høydepunkt: En merkelig samelignende fyr som pattet på en sneip og hang utenfor inngangen til Nordkapptunnelen. Han hoiet og lagde noen merkelige lyder i det vi skyklet forbi. Han var imidlertid hyggelig og vinket til oss da han seinere freste forbi oss på firhjulingen sin i tunnelen, noe Andreas og Jørn imidlertid ikke fikk med seg i eksosrusen de nøt på vei opp.

Dersom du trykker her så kan du følge oss i et kart som oppdateres automatisk med satelitt underveis!

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (3)

Se her ja! Dette ser bra ut, gutter. Veldig proft at dere oppdaterer så mye av turen allerede. Fortsett med det. jeg skal følge dere daglig. Har også vært innom "hvor er vi nå"-kartet deres flere ganger. Ha det gøy, og for all del, la skjegget gro. God tur videre!

08.27.2009 | Unregistered CommenterDaniel Rausand

Lykke til gutter! Syns dere er veldig flinke, men husk at frokost er det viktigste måltidet om dagen. Kan anbefale Wasa Knekkebrød og tubeost. Se opp for samer og rev og husk avtalen vår Øyvind!
:)

08.28.2009 | Unregistered CommenterCatharina

Endelig er dere skikkelig i gang. Var litt bekymret tidlig i uken med tanke på progresjonen!

God tur inn i Finland!

08.30.2009 | Unregistered CommenterRunar

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>