« Gjestfrie Graven | Main | Finnmark Rehab »

Lakselv - et trivelig møtested

Et fint sted å våkne opp på.

Vi er slitne. Vi skal være ærlig nok å si at dette tar på kroppen. Vi har ikke trent mye før denne turen, Andreas sykla 4-5 ganger i sommer og Øyvind har sykla til og fra jobb et par ganger. Treninga tenkte vi å ta underveis og nå er virkelig treninga igang. Muskler skriker og rompa bærer seg fælt. Vi skulle nok trent mer på treningsstudio slik Dagbladet og VG skriver, men før en ekspedisjon er det så mye jobbing, planlegging og annet at det nesten ikke blir tid til trening. I tillegg er det mye morsommere å sykle gjennom variert landskap enn å sitte på en ergometersykkel.

Stabbursdalen.

Det er ikke mange dagene siden det gikk opp for hodet at vi skulle sykle fra Nordkapp til Kapp Agulhas. Kroppen forstod det først i dag. Den var ikke helt fornøyd med hva hodet hadde stelt i stand denne gangen, men den lover å gjøre så godt den kan. Både den og hodet er hvert fallglad for pausen vi må ha i Karasjok. Der må vi vente på en pakke med reservedekk, slanger, et videokamera og to rabiesvaksiner. Vi sykla inn i Lakselv utpå dagen, handla litt mat og tok en lunsj på Åstedet Bistro. Vi rakk til og med å møte Lakselv Sykkelgjeng, fem selskapssyke gutter med et avrevet sykkelhjul på slep. "Yoyoyo Afrika. Shikkashikkashikka" er et kult uttrykk på 70° breddegrad skal vi tro gutten med hjulet og capen bakfram. Seks timer senere, en pizza og en del nettoppdateringer senere var vi tilbake på sporet.


Det begynte å regne og med kraftig motvind måtte allerede gretne muskler slite hardt for å ta oss de siste to mila til den beste teltplassen vi klarte å oppdrive.

Da vi tenkte å campe for natta kom vi inn i et militærfelt. Så det ble et par kilometer ekstra.

På steiner og røtter koste vi oss med pølse i lompe med masse potetsalat på. Som alltid ble det for mange lomper i forhold til pølser. I dagens moderne samfunn må nemlig lomper komme i pakker på ti mens pølser fremdeles sitter fast i åttepakkestadiet. Noe bør gjøres.

Øyvind nyter middagen.

Dagens høydepunkt: Andreas som rundet en uke uten å skifte underbukse. Øyvind og Jørn sender sine gratulasjoner.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (1)

Lomper skulle kommet i 20 pakninger, så man kunne spise to-tre stk med hver pølse! Nam nam!
Lykke og hell, hilsen fra Kjell

08.31.2009 | Unregistered Commentermarianne

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>