« Damaskus - Jerash | Main | Den store brustesten »

Sightseeing

"October (Tishreen) War Panorama" er et museum noe utenom det vanlige som vi har besøkt mens vi har feriert. Panoramaet ble bygd med hjelp av Nord-Korea og er over gjennomsnittlig nasjonalistisk. Det er ikke lov å kikke rundt på egenhånd, og midt i den guidete turen er det filmfremvisning. Hele filmen handler om hvordan hele det syriske forsvaret iverksatte en klekkelig plan for å ta knekken på et Israelsk vakttårn i 1973. Før man får se herligheten reiser imidlertid hele salen seg til den syriske nasjonalsangen.




Planen var egentlig å sykle innom Krak des Cheavliers, men da Jørn ble syk valgte vi å sykle strake veien til Damaskus istedenfor å sykle på sightseeing. Fra Damaskus tok vi så bussen opp til den best bevarte korsfarerborgen i verden. Fortet er massivt. Det kunne huse 1000 hester og på det tykkeste er veggene 30 meter. Med sine syv vakttårn og tusen år gamle historie er dette en "sight" vi kan anbefale på det varmeste.

I Syria må man igjennom sikkerhetskontroll for å komme seg på bussen.

...men når man først kommer seg ombord venter det god oppvartning.


PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>