« Media! | Main | Sinai »

Kairo og visumet til Sudan

Kairo er en svær by. Det er en av verdens tettest befolka byer med 18 millioner mennesker på bare noen få kvadratmeter. Katter, biler og mopeder kommer i tillegg. Byen har også mye å by på. Pyramider, museer, god mat og Nilen. Det kan gå unna i her. 

Den største grunnen til at vi stakk innom Kairo er likevel at vi måtte søke Sudanvisum her. Vi hadde hørt at det skulle være et veldig vanskelig visum å få tak i. Den norske ambassaden i Kairo, folk vi har møtt og flere reiseartikler syns vi var i overkant optimistiske, spesielt siden vi har vært innom Israel. Hva man trenger for å få innvilget visum har i tillegg vært litt uklart. Noen sier vi trenger anbefalingsbrev fra ambassaden mens noen mener vi trenger innvitasjon fra Sudan Vi tenkte derfor å bare gjøre et forsøk første dagen med hverken eller for å se hva sudaneserne sa. Vi trappet opp med pass, passbilder og et brev fra UNICEF som bekrefta turen vår. I kaoset av folk på ambassaden kom vi til slutt fram til skranken. Den britiske dama foran oss i køen fikk kontat avslag på stedet da hun prøvde seg, så vi leverte visumsøknaden vår med spenning i blikket. Ok, sa mannen, så på oss, og sendte oss over i betalingsskranka der vi betalte $100 hver. Etterpå fikk vi beskjed om å komme tilbake om to timer. Vi tok en rusletur i byen og kom tilbake igjen. Da fikk vi tilbake passene våre med en lapp som forhåpentligvis gir oss lov til å komme inn i landet.

Andreas var fornøyd med visum til Sudan.

Mulig vi hadde griseflaks, men at det skal være så vanskelig å få visum til Sudan som enkelte skal ha det til har vi vanskelig med å forstå. Nå skal vi nyte byen noen dager, før vi følger Nilen oppover til Aswan.

Denne karen passa sykla våre mens vi surret rundt i byen.

Abou Tarek. Byens beste kusheri?Det syns hvert fall vi. Frokost, lunsj og middag inntas her.Lag din egen kusheri, trykk på bildet.The one and only:Abou Tarek.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (4)

Diggalishes, jeg fikk lyst på kusheri!

02.22.2010 | Unregistered CommenterSimen Sløgedal

Sweet bart, gittarn. Har lyst til å gi deg en real bartekos!

02.22.2010 | Unregistered CommenterTor Komle

Abo Tarek er nok byens beste kusheri! Vi var faste kunder vårt halvår i kairo:) Godt dere har sans for god mat!

02.23.2010 | Unregistered CommenterReier

Koscheri morgen middag og kvelds paa Abou Tarek!

02.28.2010 | Unregistered CommenterJoern

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>