« Supertorsdag! | Main | UNICEF-TV »

Addis Ababa

Addis Ababa er en gøy by. Vi bestemte oss for å ta to uker fri. Her koser vi oss med den luksusen restauranter med variert mat, fungerende internett og samme soveplass over flere netter gir. Bortsett fra et vilt slagsmål på en bar, turens verste toalett og Andreas som fikk besøk av en rotte under dyna, har vi bare hatt det moro her i Etiopias hovedstad.

Byen har flere asfalterte veier enn Khartoum og vestlig mat er lettere tilgjengelig. Det har derfor stort sett gått i  hamburgere i det siste. Utenom spisinga har vi sløva, fiksa på syklene og tilbrakt utallige timer på internettkafeen Addis Zone, kanskje landets beste nettkafe.

Bittelittt om Addis Ababa: Byens navn betyr "ny blomst" og blir regnet som Afrikas politiske hovedstad siden den Afrikanske Union har hovedsete her. Med 3,5 millioner innbyggere er det også den største byen i Etiopia.

Litt Etiopisk kultur: http://www.ethioclips.com/video/110/Teddy-Afro-New-Mezmur--Gize-Lekulu

Churchill Avenue.

Vi fikk beundret verdens største sko!

Skal du ha khat er ikke det vanskelig å oppdrive her i byen...

Hva som er planen her er ikke godt å si...

Litt vedlikehold blir det, men syklene holder seg stort sett veldig bra.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (3)

Takker for svar på forrige posting!
Litt nysgjerrig fremdeles...
Dette startet vel opp som en samle-sammen-penger-sak for unicef til afrika. Det å sykle var kanskje også viktig. Kanskje jeg tar feil, men på meg som har lest alle innleggene deres virker det som omdisse tingene har kommet litt i bakgrunnen, og at det er selve reise, inntrykkene, og ikk eminst alle menneksene som er blitt viktigst. Ser ut som dere utviklet en temmelig stor toleranse og kommer godt ut av det med de allet fleste underveis, det er godt gjort.

Siden jeg (og sikkert flere andre som følger bloggen) er mer enn vanlig sykkelinteressert savner jeg litt mer sykkel- og ustyrsstoff! For eksempel - Hvilket utstyr er dere positivt/negativt overrasket over etter så mange mil?
Det virker også ut fra det dere skriver at det er temmelig uproblematisk å sykle i afrika under høye temperaturer... eller har jeg misforstått?! Skulle gjerne hørt mer om hvordan dere praktisk takler dette.

En viktig ting til som nesten ikke er nevnt på bloggen - hvordan kommer dere ut av det etter et svett, trangt og slitsom "samliv" mer enn et halvt år på sykkelsetet? Det må da har vært noen konflikter og seriøse krangler og uenigheter på en så tøff tur? Eller er dere virkelig så perlevenner som kan få inntrykk av..?

Hallo nysgjerrig,

Joda, vi liker å sykle, men det hadde nok ikke vært like gøy uten alt det vi har å se på nedover her, og alle vi treffer på. Det er kanskje derfor vi fortsatt er gode venner og ikke har slåss så mye.

Utstyret jeg har blitt mest positivt overrasket over er kanskje Arc'teryx-jakka, selv om både jeg og Jørn måtte bytte gilderen på glidelåsen, har den holdt oss tørr gjennom mange liter regn. Alt av Smartwool-tøyet har også vært topp, jeg har brukt samme sykkelshort gjennom alle 1141 mil. Og Ortliebveskene funker fortsatt upåklagelig. Rohloffhuben min har fungert perfekt så langt, men Jørn har hatt problemer med at noen av girene "hopper".

Det meste av utstyret har egentlig vært bra, bortsett fra Sealskinzhanskene. De er langt fra så vanntette som folk skal ha det til.

Du skal ikke se bort fra at det kommer en anmeldelse av det her utstyret etter hvert, hr nysgjerrig.

04.16.2010 | Unregistered CommenterØyvind

Håper du har vaska sykkelshortsen innimellom Øyvind......

04.27.2010 | Unregistered CommenterCatharina

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>