« Moskva | Main | P3-Banden »

Smolensk!

 

Etter noen lange dager på sykkelsetet traff vi endelig på byen Smolensk. Et lite høydepunkt vi har gledet oss til en stund. Som vanlig hadde vi ingen anelse om hvor vi skulle tilbringe natta, men vi satset på at noe skulle dukke opp. Det gjorde det også, for akkurat da vi passerte bygrensa bråstoppet en skitten blå varebil med en dødningeskalle på panseret rett framfor oss. Ut av bilen hoppet en ivrig fyr kalt Sergej.

På en såpass lang sykkeltur som det vi har lagt ut på er det ikke alltid man helt vet hva som skjer. Iblant tar turen uforutsette vendinger, og da er det bare å henge med i svingene og gjøre det beste ut av situasjonen.

Øyvind og Sergej

Sergej viste seg å være en flott fyr. Ikke helt stødig i engelsk, men en sykkelfantast til tusen og med en generelt entusiastisk væremåte. Han hadde til og med en kompis vi kunne bo hos. Med sønnen Dennis som los tråkket vi oss gjennom trafikken  til en drabant-lignende bydel der vi møtte kompisen til Sergej. Han het også Sergej og var medlem av motorsykkelbanden Night Wolves. Om ikke like ivrig som Sergej nr. 1 var MC-Sergej også hyggelig og sa vi kunne bo i leiligheten så lenge vi måtte ønske. Det var heller ikke snakk om at  de gjørmete syklene våre skulle plasseres noe annet  sted enn midt i stua.

Det er god utsikt fra niende etasje

MC-Sergej ga oss nøklene og stakk på pub mens den andre Sergej dro oss med på sightseeing og et slag pool. På grunn av at vinteren er i anmarsj må vi desverre fortsette ferden mot Kiev og kan ikke kose oss i denne svært så hyggelige byen så lenge som vi ønsker.

Dennis, Øyvind og JørnI Smolensk låser nygifte en hengelås fast til broa i parken og hiver nøkkelen i elva

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (5)

hei gutter!
ser ut som dere har en knall tur, gøy å lese om hvordan dere har det. jeg ligger syk på sofaen å syns derfor det er ekstar greit med en god " historie".
stå på, dere er seige!

10.20.2009 | Unregistered Commentersiren

Seige ja! Det vil jeg absolutt si er det riktige ordet på det dere driver med! Kan garantere at jeg aldri hadde vært i nærheten av å fortsette etter det hotell-\mage-\ræv-\kne-helvetet! Men, det ser jo riktig koselig ut her da, så jeg håper dere sparer inntrykkene og tar dem frem igjen når det ser mørkt ut igjen! God tur videre! Elsker bloggen btw! klemz og koz

10.20.2009 | Unregistered CommenterOdd

Godt å se at overnattingen i Smolensk gikk fint:)
Kejkt innlegg. Dere opplever jo det utroligste!
Klem fra lillesøster Siri

Trø på!
Og takk for at dere deler opplevelsene her!

10.21.2009 | Unregistered CommenterHushaien

Kan trøste dere med at Kiev er en fantastisk by, gled dere! Og ikke gå glipp av Mother Russia.

lykke til videre!

10.23.2009 | Unregistered CommenterKristin

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>