« Gamlebyen | Main | Tyrkerliv »

Istanbul

Vi stod opp grytidlig for å unngå trafikken inn til Istanbul. Den skulle visstnok bli ganske grusom siden millioner av istanbulere skulle hjem igjen etter Bayramen sin. Etter en trivelig kveld på tippekiosken og en god natts søvn på Hotell Deniz, heiv vi oss rundt og startet på de siste sjarmørmila inn til metropolen.

Før morgentåka hadde forsvunnet var vi ute på D100, på vei inn til det vi forventet skulle bli et kaos av tutende biler og hoiende mennesker. Vi møtte på ikke så mye av noen av dem, mye takket være et tips fra en tyrker i en svart Peugeot 206. Han anbefalte oss å følge veien langs kysten helt bort til Hagia Sofia, en litt lengre men mye koseligere rute. Vi gjorde som tyrkeren sa og angret ikke på det for maken til grei trafikk hadde vi aldri forventa, vi fant til og med en sykkelsti og treningsapparater langs ruta hans.

Vi heiv i oss en frokostpizza på veien og kom fram til gamlebyen i Istanbul på formiddagen. Der skulle vi møte onkelen til Melike, ei vennine av oss fra Lillestrøm. Hun og faren hennes, Ibrahim har nemlig lagt inn et godt ord for oss til denne istanbuleren, og da vi stod foran Hagia Sofia kom en blid tyrker ved navn Faruk tuslende bort til oss. Onkel Faruk tok oss godt i mot og hadde til og med ordnet et sted for oss å sove. Vi tuslet sammen bort til Hotel Hostel Emre der et tørre senger og en god dusj ventet oss. Vi bøyer oss for tyrkisk gjestfrihet og takker Faruk, Ibrahim og Melike Leblebicioğlu så mye! Bedre mottakelse kunne vi ikke fått.

Øyvind, onkel Faruk og hotellverten

trene, trene, trene

leke, leke, leke

 

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (3)

Jørn, hvor langt har du tenkt å ta barten?

12.5.2009 | Unregistered CommenterEndre

Iallefall halvveıs. Det er jo naa det begynner aa blı trendy.

12.6.2009 | Unregistered CommenterJoern

trendy og trendy, fru blom.....hvis du er svensk så er den supertrendy. kule bilder, gutter! dere har blitt sikkelig flinke til å ta gode bilder :D og takk for kort, øyvind!

12.7.2009 | Unregistered Commenterzlata

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>