« Sinai | Main | Jerusalem og videre »

Dagen vi kom til Egypt

I feriebyen Eilat fikk vi visum til Egypt og handlet inn godt med mat før vi syklet mot grenseovergangen ved Taba. Sinai-ørkenen stod nemlig framfor oss og vi hadde hørt det var dårlig med gode dagligvareforretninger de første dagene i Egypt. Det kostet oss omtrent 150 kr hver å forlate landet, men det var nok velbrukte penger. Israel har vært så som så. Kanskje er det som å hoppe etter Wirkola å være neste land på ruta vår etter Syria, det var nemlig et fantastisk land å reise i. Israel har mange interessante historiske plasser og et spennende landskap, men folkene og atmosfæren har ikke vært mye å skrive hjem om der vi har vært. 

Over på egyptisk side måtte vi gjennom en sporadisk grundig sikkerhetskontroll. To kameraer måtte deklareres ved at tollsjefen skriblet litt i passene våre, vi  måtte love å ikke stikke noen med Brusletto-knivene våre og vi måtte forklare bruken av solcellepanelet vårt. Gjennom kom vi til slutt og vi kunne lempe sju liter vann opp på hver vår sykkel og sette inn i ørkenen. 

En tankbil hadde visst eksplodert. Politipatruljen vår i bakgrunn.

Det gikk ikke mange km før vi møtte på enda en kontrollpost, etter den fikk vi følge av fem menn i politibil resten av dagen. Det var tydelig at de hadde fått beskjed om å holde et godt øye med oss, men de ble fort utålmodige. De oste forbi oss mens de pekte på klokka og signaliserte at vi måtte spinne på fortere. Så stoppet de og lot oss sykle forbi, før det hele gjentok seg igjen, igjen osv. Hvorfor fikk vi aldri vite, men det var ikke alle steder vi fikk lov til å ta bilder. 

Til tider blåser det en del på Sinai.


Utpå kvelden ga forfølgerne våre seg og vi traff på en ensom kro der vi spurte om overnattingstips. Nærmest før vi var ferdige med setningen sa mannen at vi bare måtte slenge oss inn på et rom han hadde. Ikke no knussel. Det viste seg at rommet lignet mer en garasje, men var likevel mer enn godt nok for oss. Vi spiste kylling og ris inne på kroa til en TV på dundrene volum og la oss tidlig inn på soverommet. Deilig å være tilbake hos araberne igjen.

Soverommet vårt i midten.

I dag vil vi hilse til Turid på den norske ambassaden i Tel-Aviv. Mange takk for god hjelp!

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (2)

Ser deilig varmt ut på Sinai gutter :-) Hvis det blir litt kalt på nettene kan dere få varmen fra denne fantastiske nyhet: http://www.dagbladet.no/2010/02/15/sport/ol_i_vancouver/ol_2010/curling/10404219/
Her er det snø og OL og en helt annen virkelighet...

02.15.2010 | Unregistered CommenterSophie

Takk for hyggelig hilsen. Håper alt går fint i Sudan! Følger med dere...
Mvh Turid

02.22.2010 | Unregistered CommenterTurid

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>