« Hotell Agropromeservis | Main | Langs russiske veier »

En beskrivelse fra et russisk hjem

Vi proever aa sove inne paa gjestehus saa mye som mulig. Det er ikke alltid det klaffer saa paa onsdag spoerte vi et gammelt ektepar om et sted aa sove. De tok oss med til landsbyen sin hvor vi banket paa mange doerer for aa spoerre om et ledig rom for natta. Ingen ville ha oss paa besoek. Kona skotta over det grisete utstyret vaart og gikk til slutt motvillig med paa aa invitere oss hjem. De ville ikke ha oss i hus, men paa gulvet i banyaen (russisk badstue) fikk vi sove.

Banyaen

Banyaen var et lite skur mellom groennsaksaakrene og det store skuret som fungerte som ekteparets bopael. Nikolai og Irina som de heter inviterte oss inn paa te og ost mens vi ventet paa at vedovnen skulle gjoere susen paa vaart nye soverom. Irina fortalte at huset er under oppussing, og slik saa det ogsaa ut. Sponplater og bredt utvalg tapet fungerte som vegger og gjorde dagligstua til et sammensurium av moenstre. I sentrum var TVen, plassert oppaa mikroboelgeovnen spydde den ut kommersiell propaganda.

 
Nikolai og Irina var to vidt forskjellige personer som som slike gamle ektepar ofte er. Irina var overalt og det virket som hun konstant fant maater matbordet foran oss kunne forbedres. Lokk ble tatt av og tatt paa, ost ble flyttet rundt, te ble tilbudt i hytt og vaer og smuler sopet ned paa gulvet. Nikolai paa den andre siden var av en helt annen natur. Med kulemage, svaere firkantede briller og en lang hestehale utstraalte han en fantastisk ro og en tilnaerming til livet Baloo i Jungelboken ville satt pris paa. Uansett ble det en minneverdig natt for oss, spesielt vil smaken av den hjemmelagde eplejuicen holde oss gaaende en stund. Vi sov heller ikke saa aller vaerst i det varme fuktighetsrike lufta.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.

Reader Comments (4)

Rene luksushotellet med spa avdeling og greier. Heldiggriser.

10.13.2009 | Unregistered CommenterGeir H

Ja det var riktig saa deilig aa svette seg i soevn. All avveksling er god avveksling sies det jo!

10.13.2009 | Unregistered CommenterJoern

Hadde vært fint om dere skrev Nikolai (t.v) og Irina (t.h). Eller var det omvendt? Ble med ett litt usikker..

10.15.2009 | Unregistered CommenterEbba

Grubbla lenge på det selv, ved første øyekast skulle man tru det var et aldrende tvillingpar som omkranset en alltid så smørblid Øyvind! Stå på videre gutter, misunner alle opplevelsene dere sanker i gamle mor Sovjet!

10.15.2009 | Unregistered CommenterBjørnar

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>