« Hviledager i Varna | Main | En natt i Stupina »

Svartehavskysten

Vi har sykla fra kulda, gjennom 23 August og 2 Mai og møtt våren. Ved Svartehavskysten måtte vi kaste jakka og overtrekksbuksa for her er det 15 grader og sol. Både Mangalia og Constanta på den rumenske delen av kysten syklet vi bare kjapt gjennom, for vi hadde Varna og Bulgaria i sikte. Likevel ble det tid til å nyte noen siste øyeblikk i Romania, et land vi likte veldig godt selv om det bare ble noen få dager der. Andre syklister har anbefalt landet før og vi slenger oss på. Neste gang skal vi hvert fall sjekke ut fjellene lenger inn i landet, det er helt sikker.

Siste lunch i Romania, et par hundre meter fra grensa til BulgariaDenne karen var ogsaa lysten paa en matbit

For å komme ut av Romania var det ei dame som måtte titte på passa våre. På den bulgarske siden var det kun en fyr i bomstasjonen som vinket oss avgårde. Det virket imidlertid ikke som løshundene i området hadde fått med seg EU-inntoget. En bande mer aggressiv enn de vi er vant med fulgte oss over til Bulgaria. Sjefen var nære ved å bite seg fast i Ortlieb-veska, men etter et par viftende spark gav beistet seg og tuslet hjem igjen, åpenbart fornøyd med egen innsats. Bulgaria skuffet uansett ikke og vi fant en flott teltplass på noen kalksteinklipper med utsikt utover havet. Der ble det både egg og spagetti til kvelds mens vi ladet batteriene til den siste korte etappen ned til Varna i den røde solnedgangen.

I Bulgaria var det "max chillax"T-skjortevaer!

Svartehavet- ikke saa ulikt Middelhavet!

Kvelds til solnedgang...

...og frokost i soloppgang

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
  • Response
    Response: yahoo
    Google google

Reader Comments (7)

Bloggen deres er bare helt fantastisk! For noen beskrivelser! Og for noen bilder! Bestandig morsomt å lese :))

11.25.2009 | Unregistered CommenterÁnne Márjá

the pictures are very nice...but the text...i don't understand a thing...i suggest you post some of this articles in english..:)..and tnk for the photos.

11.25.2009 | Unregistered CommenterCristina

Jeg blir for første gang virkelig misunnelig. Dere kan gå i t-skjorter i Bulgis. Åååå.
I Stavanger regner det og tiden går med til eksamen. Akkurat nå er dere de som har det best. Noe jeg unner dere:)

Anbefaler en tur innom Sozopel hvis dere skal sykle langs kysten sørover, ligger litt sør for Bourgas. Gamlebyen der er vert en titt, står vel på Unescos verneverdigliste. Og suveren blogg, moro at dere er så flinke til å oppdatere :-)

11.25.2009 | Unregistered CommenterRaymond

Jau jau, jeg er imponert gutter! Veldig bra jobbet! Nå er det vel ikke så lenge før dere atter er tre på tur (skulle ikke tredjemann møte dere ett eller annet sted når dere nærmet dere varmere strøk?)

Håper dere begge to - etterhvert alle tre - får en flott tur videre til Afrika!

PS. Som gammel langtursyklist lurte på to ting:

* Hvilke dekk skal dere bruke på dårlige og "løse" veier i Afrika?

* Hvordan skal dere løse "problemet" med at en av dere (han som skal joine snart) sikkert er i "råtten sykkelform" i forhold til dere som nå har syklet i mange månder? Vet av egen erfaring at trening hjemme i Norge ikke kan måle seg med den mengdetreningen dere får på veien nå :-/

Kos dere videre - dere er nå midt i eventyret!

11.26.2009 | Unregistered CommenterMorten

Dere har jo etter hvert sett en del land fra sykkelsetet. Hvilket land er så langt favorittlandet om man vurderer det ut fra flott landskap, naturopplevelser og sykkelforhold??
Med sykkelforhold så mener jeg artige og nogenlunde gode veier, med lite biltrafikk.

11.26.2009 | Unregistered Commenterøyvind

I Afrıka planlegger vı aa benytte oss av Schwalbes Marathon XR dekk (om ıkke foer). Har saavıdt brukt dısse foer, og de fleste syklıster ser ut tıl aa vaere storfornoeyd med denne typen. Det aa vaere tre paa tur gleder vı oss veldıg tıl, og er forberedt paa aa ta det lıtt rolıgere enn det vı er vant med de foerste ukene. Oeyvınd og jeg blır nok dem som drar hengerne over den tyrkıske fjellheımen, noe som vıl sı 20-25 kg ekstra bagasje for oss og en "lettere" ınnsyklıngsperıode for Andreas. Det er jo en del fjell vı skal over, og det er godt mulıg vı faar snoe ı noen av passene vı maa gjennom. Hvıledagene ı Istanbul bruker vı tıl aa fınne best mulıg rute.

Tıl naa vıl jeg personlıg sı at streknıngen fra Husı ı Romanıa og ned tıl Galatı langs grensa tıl Moldova har vaert turens beste streknıng. Foerst og fremst sıden det var saa utrolıg mye aa se pa langs veıen, samtıdıg som trafıkken var rolıg (paa grunn av alle hestene). Ellers vıl jeg sı at sensoımmersyklıng ı Fınland, spesıelt ı ınnlandet ı den soerlıge delen, var overraskende koselıg. Her er det mange flotte teltsteder, og man treffer paa et par butıkker hver dag som har det meste av mat man er vant med. Turens foreloepıge tredje anbefalıng er kystruten langs Svartehavet ı Bulgarıa. Det gaar mye opp og ned, men utsıkten er verdt all svetten. Den byen som har overrasket oss mest har vaert Smolensk ı Russland. En avslappet by med passe stoerrelse og mye aa se paa. Smolensk er ı tıllegg ıkke turıstıfısert som St.Petersburg og Moskva, og har et langt mer behagelıg prısnıvaa! Vı vıl komme med mer detaljerte anbefalınger om en stund!

12.1.2009 | Unregistered CommenterJoern

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>